Airco-airconditioning.be > Limburg > Airco Genk

The Blog

Airco Genk

Airco Genk

Airco Genk – Airconditioning Genk

Airco Genk? Airconditioning Genk? Met deze hete zomerdagen op zoek naar een airco installatie Genk? Een airco installatie biedt soelaas op warme en vochtige dagen in de zomer. Niets is immer zo vervelend als te moeten presteren in een te vochtige of te warme omgeving. Sommige bedrijfsruimtes en woonvoorzieningen zoals bijvoorbeeld werfcontainers, bureelcontainers dakappartementen en veranda’s warmen in de zomer vaak snel op tot een ondraaglijke temperatuur. Een airco installatie laten plaatsen is dan de meest geschikte oplossing.

Bent u op zoek naar geschikte airco installateurs in de provincie Genk? Wenst u graag een vrijblijvende offerte te ontvangen van een Genk airco installateur? Dan bent u bij Airco-airconditioning.be aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u in contact komt met experts op vlak van airco en airconditioning.

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor een airco installatie Genk!

Wij zorgen ervoor dat de juiste Genkse airco installateurs uw aanvraag ontvangen en opvolgen

Airco & airconditioning op maat in Genk

Zoekt u een hoogstaande en betaalbare airco installatie als koeling en verwarming voor uw woning, kantoorgebouw of bedrijfsruimte? Of had u graag gespecialiseerd advies verkregen van een airco installateur die u grondig informeert inzake de verschillende soorten aircosystemen die er actueel op de markt te verkrijgen zijn? Dan hoeft u nu alleszins al niet meer verder te kijken. Wij zorgen ervoor dat u in contact komt met experts op vlak van airco en airconditioning. Momenteel is immers iedere geplaatste airco installatie een warmtepomp in de vorm van een lucht/lucht, lucht/water of hybride warmtepomp. De voornaamste merken die geplaatst worden zijn airconditioning units van de merken Daikin, Panasonic en Mitsubishi.

Airco Genk - Airconditioning Genk

Airco Genk -Airconditioning Genk

Offerte aanvragen bij airco installateurs Genk

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor een airco installatie Genk!

Wij zorgen ervoor dat de juiste Genkse airco installateurs uw aanvraag ontvangen en opvolgen

Waarom airco kopen in Genk?

Het plaatsen van een airco voorziet in een aantal voordelen voor de leefruimte. De voornaamste functie van een airconditioning is verkoeling. Maar wist u dat u de airco installatie tegenwoordig ook kunt inschakelen voor de verwarming van een kamer? Wanneer u dit nog kunt combineren met zonnepanelen, dan levert u dit nog een aardige cent op. De installatie filtert tevens de lucht en zorgt voor een goede vochtcirculatie. Hierdoor wordt de lucht een stuk schoner. U bent daarnaast veel productiever in een aangenaam en behaaglijk klimaat.

Welke voordelen biedt airco te Genk?

1) Klimaatbeheersing in huis.
Wanneer u klimaatbeheersing wilt voorzien in de woning heeft u verschillende mogelijkheden. Zo kan u kiezen voor een single split airco of een multi split airco. Een single split airco bestaat uit een één binnenunit en één buitenunit die aan elkaar worden gekoppeld. Afhankelijk van de grootte van uw ruimte, uw persoonlijke voorkeur en bouwkundige mogelijkheden kunt u de keuze maken uit meerdere modellen. De multi split airco bestaat uit de koppeling van 1 buitenunit en meerdere (maximum 5-8) buitenunits. Dit systeem laat toe om de temperatuur individueel te regelen waardoor iedere kamer zijn eigen temperatuur heeft. De binnenunits functioneren wel steeds in dezelfde modus: allemaal koelen of allemaal verwarmen. Al deze systemen staan garant voor gezond en comfortabele klimaatbeheersing in huis.

2) Klimaatbeheersing bedrijf.
Een aangename en gezonde leefomgeving is niet enkel belangrijk in de woning. Ook door de personen die actief zijn bij u op het bedrijf of de gasten wordt een fijne temperatuur en luchtvochtigheidsgraad geapprecieerd! Een behaaglijk gevoel, betere prestaties en een betere omzet zijn directe gevolgen van een ideaal werkklimaat. Betreft het nu een winkel, een fitnessruimte, een zorginstelling of een kantoorpand, een optimaal binnenklimaat is onontbeerlijk! Idealiter is een temperatuur van Een goed gevoel, betere prestaties en een betere omzet zijn het gevolg. Of het nu gaat om een winkel, een gezondheidscentrum, een fitnessruimte of een kantoorpand, een optimaal binnenklimaat is onmisbaar! Ideaal is een temperatuur van 20-21ºC.

3) Betere algemene prestaties.
Onderzoek heeft aangetoond dat er wel degelijk een verband is tussen de algemene arbeidsprestaties van de werknemers en de temperatuur van de werkomgeving. Prestaties dalen al bij 22ºC en verminderen dramatisch bij een temperatuur van 26ºC. De investering in airconditioning zorgt dus u niet enkel voor een aangename temperatuur, maar zo verhoogt u tevens aanzienlijk de rentabiliteit van uw bedrijf. Moderne winkels worden tegenwoordig standaard voorzien van airco. Klanten vinden het leuker om hier te vertoeven, kleding te passen en aankopen te verrichten. Hetzelfde geldt voor patiënten die wachten in een frisse wachtkamer op de dokter of voor bewoners van een zorginstelling. En hoe bevalt u het dineren in een goed geconditioneerd restaurant? Afhankelijk van uw noden, wordt de geschikte buiteninstallatie gecombineerd met een aantal binnenunits naar keuze.
Vraag hier uw gratis en vrijblijvende offerte aan.

4) Lage verwarmingskosten.
Airconditioning, ook vaak naar klimaatbeheersing verwezen, wordt hoofdzakelijk geassocieerd met koeling, de luxe van een aangename temperatuur in huis of op het werk wanneer het buiten erg warm is. Echter, praktisch alle hedendaagse airconditioners kunnen ook verwarmen. Hierdoor wordt een airconditioner ook warmtepomp genoemd. Een warmtepomp is een toestel dat energie gebruikt in de vorm van warmte. Deze energie wordt onttrokken en verpompt van de locatie waar het beschikbaar is (bijvoorbeeld in de buitenlucht of in het grondwater), naar de locatie waar het gevraagd wordt. Dit ‘pompsysteem’ bestaat uit verschillende onderdelen die collectief dit proces uitvoeren.

Dit gebeurt door omkering van het koelproces. De warmtepomp onttrekt dan warmte aan de buitenlucht en verplaatst deze naar de ruimte om daar te verwarmen. Zelfs wanneer het buiten vriest kan er nog warmte uit de buitenlucht worden gehaald. Een warmtepomp gebruikt hiervoor wel energie maar doet dit vele malen efficiënter dan een gasgestookte CV-ketel omdat het gratis buitenlucht als bron gebruikt. Daarom vallen de verwarmingskosten dus veel lager uit.

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor een airco Genk!

Wij zorgen ervoor dat de juiste Genkse airco installateurs uw aanvraag ontvangen en behandelen.
Beste airco merken in Genk

De voornaamste merken airco in Genk geplaatst zijn airconditioning units van de merken Daikin, Panasonic , Mitsubishi Electric en LG. Steevast voorbeelden van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Daikin airco

Mitsubishi Electric airco

Panasonic airco

LG irco

Airco in Genk laten plaatsen door een Genkse airconditioning specialist? Vraag dan uw offerte aan bij de beste airco installateurs werkzaam in Genk!

Welke types airco zijn er te Genk?

In grote lijnen kunnen we drie verschillende types airco van elkaar onderscheiden:

 • Het Split-systeem

Dit systeem ziet u het meest. De split airco van Daikin, LG, Panasonic of Mitsubishi bestaat uit een binnen- en buitenunit. Dit is ideaal om één kamer of ruimte af te koelen. De binnen- en buitenunit worden op elkaar aangesloten.

 • Een multi-split aircoDeze airco bestaat uit meerdere binnenunits, waardoor meerdere ruimtes afgekoeld kunnen worden. Op één buitenunit kunnen 5 binnenunits aangesloten worden. Op deze manier kunt u spelen met verschillende types binnenunits.
 • Een mobiele aircoDe laatste variant die we er even uitlichten is de mobiele airco. Daar zijn er twee types: de monoblock mobiele airco en de split airco. Een monoblock airco kan u makkelijk verplaatsen want dit staat op wieltjes. De warme lucht wordt via een slang naar buiten afgevoerd. Split systemen zijn er ook voor mobiele airco’s. Ook hier is er een binnen- en buitenunit die verbonden zijn met buizen.

Merken als Daikin, LG, Mitsubishi en Panasonic hebben verschillende modellen in hun aanbod.

Een gewone airconditioning of een mobiele airco te Genk?

Als u voor een mobiele monoblock airco gaat, dan beschikt u over een airconditioning die u makkelijk kunt verplaatsen in huis. U moet er wel voor zorgen dat door de afvoer de condens naar buiten kan. Dit gebeurt meestal door middel van een afvoerslang. Deze kan u uit het raam hangen. Het lange tijd laten functioneren van airconditioning k   an voor droge lucht zorgen. Een luchtbevochtiger kan dit voorkomen en regelen. Droge lucht gaat al snel irriteren.

Een mobiele airco met splitsysteem met twee systemen. Het voordeel is dat deze airco binnen minder geluid maakt. De slang van dit type airco is ook een stuk kleiner waardoor het raam een stuk minder verder open moet. Een mobiele airco kan u makkelijk aanschaffen en er is geen installatie nodig. Het nadeel is wel dat deze toestellen vaak wat geluid maken en niet echt energiezuinig zijn. Een mobiele airco kan wel de perfecte oplossing vormen voor een warme zomer.

Een energiezuinige airco Genk

Hedendaagse airconditioning werkt met een warmtepomp. Deze pomp zorgt er ook voor dat u op een energiezuinige manier kunt verwarmen. Een warmtepomp haalt 75% van zijn energie uit de buitenlucht of aardwarmte, waardoor deze niet veel energie verbruikt. De overheid stimuleert ook het gebruik van warmtepompen met subsidies. Gaat u over tot de aankoop van een airco, dan kan een specialist u adviseren over de premies en subsidies.

Hoe onderhoudt u een airco te Genk?

Heeft u last van geurhinder bij het aanzetten van de airco, dan is het tijd om deze eens grondig schoon te maken. Het reinigen van de filters doet u minimaal 2 keer per jaar. Bij de meeste airco’s, zeker bij toonaangevende merken als Panasonic, LG, Mitsubishi en Daikin maakt u de filter makkelijk los. De filter kan gestofzuigd en gereinigd met water worden.

Welke verschillende binnenunits zijn er?

Of u nu kiest voor een Daikin, Panasonic, LG of Mitsubishi er zijn verschillende binnenunits om uit te kiezen. Elke woning en ruimte is uniek, dus u kunt uw binnenunit maar beter perfect afstemmen op de binnenruimte.

 • Wandmodellen: dit zijn compacte oplossingen, die minimaal opvallen in uw interieur. Toch zijn er ook meer spraakmakende wandmodellen die een ware eyecatcher vormen in uw interieur.
 • Vloermodellen: deze modellen zijn gemaakt om onder een vensterbank of een ruimte met beperkte hoogte verwerkt te worden. Ze blazen hun lucht naar boven uit, waardoor u minder hinder hebt van tocht.
 • Ingebouwde modellen: wil u helemaal geen visuele hinder of wenst u de airco niet te zien, dan kan u kiezen voor een inbouwmodel. Deze kunnen achter een vals plafond of een valse muur verwerkt worden. U ziet dan enkel het rooster.

Hoe kiest u de airconditioning die u bij past?

Is de kogel door de kerk en gaat u een airco kopen, dan zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. Wij zetten even een aantal tips op een rijtje waarmee u rekening kan houden als u een airconditioning koopt:

 • In hoeveel ruimtes wil u airco? Zo kunt u een keuze maken tussen een single-split en een multi-split airco. Wenst u meerdere ruimtes af te koelen, dan gaat u voor de multi-split.
 • Waar gaat u de airco plaatsen. Afhankelijk van dit antwoord kunt u kiezen tussen de verschillende modellen. Heeft u geen idee, roep dan de hulp in van een professional die met u meedenkt.
 • Als derde dient u rekening te houden met de grootte van de ruimtes. Op basis van deze oppervlakte kan het vermogen van uw airco bepaald worden.
 • Bekijk op voorhand waar u de buitenunit gaat plaatsen en hoe ver de buitenunit van de binnenunits af staat. Hoe korter bij, hoe beter uw airco gaat functioneren.
 • Tot slot denkt u best ook nog even na over waarvoor exact u uw airco gaat gebruiken. Heel wat airco’s van merken als Daikin, Mitsubishi, LG en Panasonic beschikken over tal van opties.

Hoe bepaalt u het rendement van een airco?

Het rendement van een airco kan u vinden op het energielabel. Het belangrijkste is het seizoensrendement voor het koelingsseizoen. Dit vindt u terug onder SEER. Het verwarmingsseizoen wordt uitgedrukt in SCOP. Het rendement van de airco samen met het vermogen, hoe meer vermogen hoe groter de ruimte die u op een efficiënte manier kunt koelen.

Wat moet u aan met de warmtepomp in uw airco?

Deze warmtepomp dient u regelmatig te onderhouden. De installatie van uw airco van Daikin, LG, Panasonic of Mitsubishi laat u maar beter over aan een vakman. Vaak kan uw airco in één dag geïnstalleerd. Ook voor het onderhoud rekent u maar beter op een erkende installateur. Vaak is een onderhoudscontract een verstandige optie. Door uw airco correct te laten onderhouden gaat deze langer mee. Een jaarlijks nazicht is aangewezen.

Wat kost een airconditioning?

Of u nu kiest voor Daikin, LG, Mitsubishi of Panasonic, aan een airco is een prijskaartje verbonden. Hoeveel een airco kost hangt van een aantal parameters af. Laat steeds een gedetailleerde offerte op maat maken en zorg dat u een goede vergelijking maakt.

De factoren die de kostprijs van uw airco bepalen zijn:

 • Buitenunit of niet? Exemplaren met buitenunits zijn vaak net wat duurder, want ze zijn net iets complexer om te installeren.
 • Meerdere units maken het geheel duurder.
 • Kiest u voor een mobiele airco dan bent u vaak het voordeligst af.
 • Extra functies als het regelen van de luchtvochtigheid maken uw airconditioning duurder.
 • Hoe groter het vermogen, hoe duurder.

 

Merken van airco’s in de kijker

DAIKIN

Daikin is van origine een Japans bedrijf. Het bedrijf werd opgericht in 1924 en maakt al sinds het begin luchtverplaatsingsapparatuur. Daikin is een marktleider op het vlak van airco’s. In het Belgische Oostende heeft het bedrijf een productiefaciliteit van 8.000 m2. Kiest u voor een airco van Daikin dan mag u zeker zijn van topkwaliteit.

LG

LG is een Zuid-Koreaans bedrijf. Het bedrijf is in heel wat sectoren actief en ook in de elektronica. Het bedrijf produceert ook heel wat jaren airco’s.

MITSUBISHI

Mitsubishi Electric is een Japans bedrijf. Dit bedrijf werd opgericht in 1921. Het eerste product waren elektrische motoren voor zeeschepen. Ondertussen produceert dit gigantische bedrijf ook al heel wat kwalitatieve airco’s.

PANASONIC

Panasonic heeft al tientallen jaren ervaring met het ontwikkelen van airco’s.

Vraag altijd meerdere offertes aan voor uw airconditioning Genk

Bent u op zoek naar een airco Genk, dan zit u gebeiteld met topmerken als Daikin, LG, Panasonic en Mitsubishi. Deze merken van airco zijn stuk stuk toppers en gaan jarenlang mee. Het loont altijd de moeite om de verschillende airco’s met elkaar te vergelijken en een gedetailleerde offerte op te vragen. Op die manier maakt u een verstandige en weloverwogen keuze.

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor een airco Genk!

Onze airco installateur te Genk werkzaam is u graag van dienst.
5/5 - (22 stemmen)

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Comments are closed.

All rights reserved Airco-airconditioning.be: info & advies over airco & airconditioning in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.