Airco-airconditioning.be > Airco Geel – Airco installateur Geel

Airco Geel – Airco installateur Geel

Airco Geel – Airconditioning Geel

Airco Geel - Airco installateur Geel

Airco Geel – Airco installateur Geel

Airco Geel? Op zoek naar airconditioning Geel of airco installateur Geel? Een warme zomer voor de boeg en nood aan verfrissing? Een airco is een ware weldaad als het kwik stijgt. Een airconditioning houdt de ruimte koel in de zomer, terwijl u met de meeste airco’s ook kunt verwarmen. In dit artikel zetten we heel wat zaken over airconditioning op een rijtje. Zo weet u er heel wat meer over en kunt u ook weloverwogen een airco in huis halen. Waarom zou u het niet doen? Vandaag de dag kost een airconditioning al lang geen fortuin meer en er zijn heel wat opties in verschillende prijscategorieën.

Wat is een airconditioning?

Een airco behandelt de lucht in een ruimte waar zich personen in bevinden om zo tot een aangename temperatuur te komen. Maar een airco zorgt niet enkel voor een aangename temperatuur, het toestel heeft ook impact op het vochtigheidsgehalte, de luchtzuiverheid en de luchtcirculatie. Een airco kan zowel koelen als verwarmen, al wordt een airco meestal gebruikt om af te koelen. Tijdens een warme zomer is een airco eigenlijk onmisbaar.

Hoe werkt een airco?

De werking van een airco is gebaseerd op de compressietechniek. Deze techniek valt nog het best te vergelijken met de werking van een koelkast. De binnenunit onttrekt de warmte aan de lucht en de voert deze af via de buitenunit. Het kloppende hart van dit systeem is de compressor met de koelvloeistof. Deze koelvloeistof wordt door de warmte omgezet in gas. Dit gas gaat naar de condensor waar het weer een vloeistof wordt. Tijdens dit proces komt warmte vrij en deze wordt door de buitenunit vrijgegeven aan de buitenlucht. Zet u de airco aan, dan schiet dit proces in actie.

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor een airco installatie Geel!

Wij zorgen ervoor dat de juiste Geelse airco installateurs uw aanvraag ontvangen en opvolgen

Uw airco installateur Geel

Een professionele airco installateur Geel helpt u graag verder. Zoekt u een hoogstaande en betaalbare airco installatie als koeling en verwarming voor uw woning, kantoorgebouw of bedrijfsruimte? Of had u graag gespecialiseerd advies verkregen van een airco installateur die u grondig informeert inzake de verschillende soorten aircosystemen die er actueel op de markt te verkrijgen zijn? Dan hoeft u nu alleszins al niet meer verder te kijken. Wij zorgen ervoor dat u in contact komt met experts op vlak van airco en airconditioning. Momenteel is immers iedere geplaatste airco installatie een warmtepomp in de vorm van een lucht/lucht, lucht/water of hybride warmtepomp. De voornaamste merken die geplaatst worden zijn airconditioning units van de merken Daikin, Panasonic en Mitsubishi.

Welke 5 zaken worden geregeld door airconditioning te Geel?

 • Temperatuur: een airconditioning houdt de temperatuur op een constant peil. Dit is goed voor uw welzijn, want een constante temperatuur heeft een positieve invloed op uw lichaam.
 • Vochtigheid: tijdens warme dagen haalt een airco ook vocht uit de lucht. Hierdoor krijgt u een aangenamer binnenklimaat. Moderne airco’s houden de luchtvochtigheidsgraad rond de 40 en 60%.
 • Zuiverheid: de filters van een airco filteren schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en bacteriën.
 • Luchtcirculatie: hedendaagse airconditioning heeft aangepaste luchtsnelheden waardoor er geen tocht meer ontstaat.
 • Ventilatie: enkel de lucht ventileren? Ook dat kan met een airco.

 

Daikin airco Geel

Daikin airco Geel

Offerte aanvragen bij airco installateurs Geel

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor een airco installatie Geel!

Wij zorgen ervoor dat de juiste Geelse airco installateurs uw aanvraag ontvangen en opvolgen

Waarom airco kopen in Geel?

Het plaatsen van een airco in Geel voorziet in een aantal voordelen voor de leefruimte. De voornaamste functie van een airconditioning is verkoeling. Maar wist u dat u de airco installatie tegenwoordig ook kunt inschakelen voor de verwarming van een kamer? Wanneer u dit nog kunt combineren met zonnepanelen, dan levert u dit nog een aardige cent op. De installatie filtert tevens de lucht en zorgt voor een goede vochtcirculatie. Hierdoor wordt de lucht een stuk schoner. U bent daarnaast veel productiever in een aangenaam en behaaglijk klimaat.

Wat zijn de voordelen van airconditioning in Geel?

Of u nu voor een airco van Daikin, Mitsubishi, LG of Panasonic gaat, airco’s hebben stuk voor stuk dezelfde voordelen. Wij zetten de voordelen even voor u een rijtje:

 • Een airconditioning zorgt voor verkoeling op warme dagen. Zeker op warme zomerdagen is een airco een waar plezier.
 • In de winter kan u bijverwarmen met een airco. Om enkel en alleen te verwarmen zijn er betere oplossingen dan airco’s.
 • Een kwalitatieve airco filtert de lucht, waardoor de luchtkwaliteit met een ruk de hoogte ingaat.
 • Op warme dagen kan u veel makkelijker slapen met een airco.
 • Een airco kan ook vocht of condens uit uw woning halen. U kan de airco gebruiken om de ventilatie te bevorderen. Een airco kan voor een constante toevoer van lucht zorgen, zonder dat er een raam open moet.
 • Een airconditioning is in principe heel makkelijk te installeren.
 • Moderne airco’s zijn duurzaam, verbruiken een stuk minder en gaan mits goed gebruik jaren mee.

U merkt het, een airco of het nu van Daikin, LG of Panasonic is, heeft heel wat voordelen.

De nadelen van een airco in Geel?

Nu we de voordelen van een airco op een rijtje hebben gezet vraagt u zich misschien af of er ook nadelen aan een airco verbonden zijn? Er zijn wel wat aandachtspunten als u een aanschaf van en airco overweegt.

 

 • Sommige airco’s kunnen prijselijk zijn. Toch is het verstandig om een airco aan te schaffen van een topmerk als Daikin, Mitsubishi of LG. Airco’s worden nu met warmtepomp verkocht, wat ze duurder maakt. Een airco kost toch al snel 1.500 euro al zijn er ook goedkopere oplossingen te vinden.
 • Een airco vergt wel wat onderhoud. Zo moet u regelmatig de filters reinigen. Dit kan u zelf doen, maar het is ook mogelijk om een onderhoudsmonteur te laten langskomen.
 • Hoewel moderne airco’s minder luidruchtig zijn, kunnen sommige toestellen toch nog aardig wat lawaai produceren. Zeker mobiele modellen kunnen vrij veel lawaai produceren. Zeker in de slaapkamer kan dit voor overlast zorgen.
 • Laat de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten niet te hoog oplopen. Dit kan voor misselijkheid zorgen en u kan er ook ziek van worden.
 • Een complete woning verwarmen met een airco is niet zo’n goed idee. U gaat vrij veel betalen voor een beperkt rendement.

 

Overweegt u een airco aan te schaffen vergelijk dan goed de verschillende modellen van Daikin, LG, Panasonic en Mitsubishi en toets de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor een airco Geel!

Wij zorgen ervoor dat de juiste airco installateurs te Geel uw aanvraag ontvangen en behandelen.

Airco in Geel laten plaatsen door een Geelse airconditioning specialist? Vraag dan uw offerte aan bij de beste airco installateurs werkzaam in Geel!

Beste airco merken in Geel

De voornaamste merken airco in Geel geplaatst zijn airconditioning units van de merken Daikin, Panasonic , Mitsubishi Electric en LG. Steevast voorbeelden van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Daikin airco

Mitsubishi Electric airco

Panasonic airco

LG irco

Welke types airco zijn er te Geel?

In grote lijnen kunnen we drie verschillende types airco van elkaar onderscheiden:

 • Het Split-systeem

Dit systeem ziet u het meest. De split airco van Daikin, LG, Panasonic of Mitsubishi bestaat uit een binnen- en buitenunit. Dit is ideaal om één kamer of ruimte af te koelen. De binnen- en buitenunit worden op elkaar aangesloten.

 • Een multi-split aircoDeze airco bestaat uit meerdere binnenunits, waardoor meerdere ruimtes afgekoeld kunnen worden. Op één buitenunit kunnen 5 binnenunits aangesloten worden. Op deze manier kunt u spelen met verschillende types binnenunits.
 • Een mobiele aircoDe laatste variant die we er even uitlichten is de mobiele airco. Daar zijn er twee types: de monoblock mobiele airco en de split airco. Een monoblock airco kan u makkelijk verplaatsen want dit staat op wieltjes. De warme lucht wordt via een slang naar buiten afgevoerd. Split systemen zijn er ook voor mobiele airco’s. Ook hier is er een binnen- en buitenunit die verbonden zijn met buizen.

Merken als Daikin, LG, Mitsubishi en Panasonic hebben verschillende modellen in hun aanbod.

Een gewone airconditioning of een mobiele airco te Geel?

Als u voor een mobiele monoblock airco gaat, dan beschikt u over een airconditioning die u makkelijk kunt verplaatsen in huis. U moet er wel voor zorgen dat door de afvoer de condens naar buiten kan. Dit gebeurt meestal door middel van een afvoerslang. Deze kan u uit het raam hangen. Het lange tijd laten functioneren van airconditioning k   an voor droge lucht zorgen. Een luchtbevochtiger kan dit voorkomen en regelen. Droge lucht gaat al snel irriteren.

Een mobiele airco met splitsysteem met twee systemen. Het voordeel is dat deze airco binnen minder geluid maakt. De slang van dit type airco is ook een stuk kleiner waardoor het raam een stuk minder verder open moet. Een mobiele airco kan u makkelijk aanschaffen en er is geen installatie nodig. Het nadeel is wel dat deze toestellen vaak wat geluid maken en niet echt energiezuinig zijn. Een mobiele airco kan wel de perfecte oplossing vormen voor een warme zomer.

Een energiezuinige airco Geel

Hedendaagse airconditioning werkt met een warmtepomp. Deze pomp zorgt er ook voor dat u op een energiezuinige manier kunt verwarmen. Een warmtepomp haalt 75% van zijn energie uit de buitenlucht of aardwarmte, waardoor deze niet veel energie verbruikt. De overheid stimuleert ook het gebruik van warmtepompen met subsidies. Gaat u over tot de aankoop van een airco, dan kan een specialist u adviseren over de premies en subsidies.

Hoe onderhoudt u een airco te Geel?

Heeft u last van geurhinder bij het aanzetten van de airco, dan is het tijd om deze eens grondig schoon te maken. Het reinigen van de filters doet u minimaal 2 keer per jaar. Bij de meeste airco’s, zeker bij toonaangevende merken als Panasonic, LG, Mitsubishi en Daikin maakt u de filter makkelijk los. De filter kan gestofzuigd en gereinigd met water worden.

Welke verschillende binnenunits zijn er?

Of u nu kiest voor een Daikin, Panasonic, LG of Mitsubishi er zijn verschillende binnenunits om uit te kiezen. Elke woning en ruimte is uniek, dus u kunt uw binnenunit maar beter perfect afstemmen op de binnenruimte.

 • Wandmodellen: dit zijn compacte oplossingen, die minimaal opvallen in uw interieur. Toch zijn er ook meer spraakmakende wandmodellen die een ware eyecatcher vormen in uw interieur.
 • Vloermodellen: deze modellen zijn gemaakt om onder een vensterbank of een ruimte met beperkte hoogte verwerkt te worden. Ze blazen hun lucht naar boven uit, waardoor u minder hinder hebt van tocht.
 • Ingebouwde modellen: wil u helemaal geen visuele hinder of wenst u de airco niet te zien, dan kan u kiezen voor een inbouwmodel. Deze kunnen achter een vals plafond of een valse muur verwerkt worden. U ziet dan enkel het rooster.

Hoe kiest u de airconditioning die u bij past?

Is de kogel door de kerk en gaat u een airco kopen, dan zijn er verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. Wij zetten even een aantal tips op een rijtje waarmee u rekening kan houden als u een airconditioning koopt:

 • In hoeveel ruimtes wil u airco? Zo kunt u een keuze maken tussen een single-split en een multi-split airco. Wenst u meerdere ruimtes af te koelen, dan gaat u voor de multi-split.
 • Waar gaat u de airco plaatsen. Afhankelijk van dit antwoord kunt u kiezen tussen de verschillende modellen. Heeft u geen idee, roep dan de hulp in van een professional die met u meedenkt.
 • Als derde dient u rekening te houden met de grootte van de ruimtes. Op basis van deze oppervlakte kan het vermogen van uw airco bepaald worden.
 • Bekijk op voorhand waar u de buitenunit gaat plaatsen en hoe ver de buitenunit van de binnenunits af staat. Hoe korter bij, hoe beter uw airco gaat functioneren.
 • Tot slot denkt u best ook nog even na over waarvoor exact u uw airco gaat gebruiken. Heel wat airco’s van merken als Daikin, Mitsubishi, LG en Panasonic beschikken over tal van opties.

Hoe bepaalt u het rendement van een airco?

Het rendement van een airco kan u vinden op het energielabel. Het belangrijkste is het seizoensrendement voor het koelingsseizoen. Dit vindt u terug onder SEER. Het verwarmingsseizoen wordt uitgedrukt in SCOP. Het rendement van de airco samen met het vermogen, hoe meer vermogen hoe groter de ruimte die u op een efficiënte manier kunt koelen.

Wat moet u aan met de warmtepomp in uw airco?

Deze warmtepomp dient u regelmatig te onderhouden. De installatie van uw airco van Daikin, LG, Panasonic of Mitsubishi laat u maar beter over aan een vakman. Vaak kan uw airco in één dag geïnstalleerd. Ook voor het onderhoud rekent u maar beter op een erkende installateur. Vaak is een onderhoudscontract een verstandige optie. Door uw airco correct te laten onderhouden gaat deze langer mee. Een jaarlijks nazicht is aangewezen.

Wat kost een airconditioning?

Of u nu kiest voor Daikin, LG, Mitsubishi of Panasonic, aan een airco is een prijskaartje verbonden. Hoeveel een airco kost hangt van een aantal parameters af. Laat steeds een gedetailleerde offerte op maat maken en zorg dat u een goede vergelijking maakt.

De factoren die de kostprijs van uw airco bepalen zijn:

 • Buitenunit of niet? Exemplaren met buitenunits zijn vaak net wat duurder, want ze zijn net iets complexer om te installeren.
 • Meerdere units maken het geheel duurder.
 • Kiest u voor een mobiele airco dan bent u vaak het voordeligst af.
 • Extra functies als het regelen van de luchtvochtigheid maken uw airconditioning duurder.
 • Hoe groter het vermogen, hoe duurder.

 

Merken van airco’s in de kijker

DAIKIN

Daikin is van origine een Japans bedrijf. Het bedrijf werd opgericht in 1924 en maakt al sinds het begin luchtverplaatsingsapparatuur. Daikin is een marktleider op het vlak van airco’s. In het Belgische Oostende heeft het bedrijf een productiefaciliteit van 8.000 m2. Kiest u voor een airco van Daikin dan mag u zeker zijn van topkwaliteit.

LG

LG is een Zuid-Koreaans bedrijf. Het bedrijf is in heel wat sectoren actief en ook in de elektronica. Het bedrijf produceert ook heel wat jaren airco’s.

MITSUBISHI

Mitsubishi Electric is een Japans bedrijf. Dit bedrijf werd opgericht in 1921. Het eerste product waren elektrische motoren voor zeeschepen. Ondertussen produceert dit gigantische bedrijf ook al heel wat kwalitatieve airco’s.

PANASONIC

Panasonic heeft al tientallen jaren ervaring met het ontwikkelen van airco’s.

Vraag altijd meerdere offertes aan voor uw airconditioning Geel

Bent u op zoek naar een airco Geel, dan zit u gebeiteld met topmerken als Daikin, LG, Panasonic en Mitsubishi. Deze merken van airco zijn stuk stuk toppers en gaan jarenlang mee. Het loont altijd de moeite om de verschillende airco’s met elkaar te vergelijken en een gedetailleerde offerte op te vragen. Op die manier maakt u een verstandige en weloverwogen keuze.

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor een airco Geel!

Onze airco installateur te Geel werkzaam is u graag van dienst.

All rights reserved Airco-airconditioning.be: info & advies over airco & airconditioning in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.